Tutorials : Tukar Warna Scroll Bar



Hii . Kali ni lina nak buat tutorial tukar warna scroll bar.
scroll bar yang mana? yang belah kanan tuuu, 
tengok kan sebelom ni warna biru, 
lina dah tukar jadi warna pink pink macam tu, hihi.
Tutorial ni di requet oleh Yasmeen
first sekali pergi

1 . Dashboard > Design < Edit html 
 2 . Tekan ctrl +f dengan serentak dan cari code kat bawah ni . Tekan F3 pun boleh

/* Header


dah jumpa ? kalau dah jumpa bagus. 
and then

3 . copy code kat bawah ni and paste dekat ATAS code tadi tu


::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: l"LETAK WARNA KORANG NAK";
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: "LETAK WARNA KORANG NAK";
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}



k, and then korang letak lah warna apa yang korang nak .
korang boleh cari warna dia kat SINI

and then save :)
Selamat Mencuba :)

3 Comments:

@nazzatulyasmeenhairuddin said...

thanks sayang <3

Elina Kuno said...

@nazzatulyasmeenhairuddin

Welcome :)

Liyana MiichiiMomo said...

nak copy nye kat mane ?